Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matilda vill rädda VM-känslan i Tidaholm – startar insamling

Hoppet finns fortfarande att VM-kvarten på lördag visas på storbildsskärm på Gamla torget. Matilda Melander har startat en insamling för att kunna sända matchen. – Nu hoppas vi att företagen vill hjälpa till, säger Matilda.

På lördag möter Sverige England i kvartsfinal i fotbolls-VM.

Många hade satt sitt hopp till att Tidaholms kommun skulle agera för att tidaholmarna skulle kunna se matchen tillsammans på offentlig plats. Men kommunen meddelade under onsdagskvällen via sin Facebooksida att man inte kommer att stå för fiolerna och sända matchen på storbildsskärm.

Orsaken är att man efter att ha undersökt saken kommit fram till att det är svårt att få tag på skärm med så kort varsel och att det blir en för stor kostnad för kommunen att klara av på egen hand.

– Vi lade en halvdag på att undersöka saken och se om det gick att få tag på utrustning. I Västsverige verkar det inte finnas någon skärm att få tag på, men vi fick tips om att det kunde finnas uppåt landet. På grund av de stora kostnaderna tvingades vi lägga ner letandet, tyvärr. I grannkommunerna där matchen ska visas är det företag som har gått in och sponsrat, så förhoppningsvis kan man hitta en liknande lösning här, säger Daniel Andersson, fritidssamordnare på kommunen.

Mycket pengar

Efter att ha nåtts av detta besked under onsdagskvällen bestämde sig Matilda Melander för att ta saken i egna händer. Nu hoppas hon att med hjälp av tidaholmarna kunna rodda en storbildsskärm på Gamla Torget på egen hand.

– Det kommer att gå på 75 000-100 000 kronor allt som allt, så det är ganska mycket pengar det rör sig om. Ehns Kök har sagt att de vill bidra med 5000 kronor och vi hoppas att fler företagare i Tidaholm väljer att vara med.

Matilda har lyckats få tag i en storbildsskärm och välkomnar nu bidrag från företag, föreningar och privatpersoner som vill vara med och finansiera kalaset. Från kommunens sida kommer man att bidra så gott man kan.

–Det är ett jätteroligt initiativ, så vi motarbetar självklart inte detta, utan gör det vi kan från vår sida. Finns det en skärm att tillgå kommer vi att stötta med de arbetsinsatser och möjligheter vi har, säger Daniel.

Fotbollsfest

Nu hoppas Matilda på att få med sig tidaholmarna på tåget, så att det kan bli en riktig fotbollsfest på Gamla torget på lördag eftermiddag.

– Jag har hört att det var väldigt roligt när man gjorde något liknande för ett antal år sedan. Det verkar finnas ett stort intresse, så förhoppningsvis kan vi lösa detta om många ställer upp.

Skulle det bli så att man på den korta tiden inte hinner rodda evenemanget till på lördag lever hoppet kvar om att istället kunna ordna storbildsskärm till en eventuell semifinal för Sverige.