Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästarlaget gör som rivalerna: permitterar

Djurgården gör som sina allsvenska rivaler: Ansöker om korttidspermitteringar. – Vi har tänkt ganska mycket på det här, säger vd:n Henrik Berggren.

AIK, Hammarby, Malmö FF och alla andra allsvenska rivaler har sedan en tid tillbaka fattat beslutet att ansöka om korttidspermitteringar.

Nu meddelar regerande svenska mästarklubben Djurgården att även de har valt att gå samma väg under den rådande coronapandemin.

Beslutet klubbades på styrelsemötet i fredags.

– Den stora frågan vid mötet var den här frågan om permitteringar, och där hade vi tagit fram ett förslag om hur det här skulle kunna göras som sedan styrelsen fattade beslut om, säger Henrik Berggren, vd för Djurgårdens Fotboll, till klubbens webbplats.

Berggren säger att delar av verksamheten kommer att permitteras – spelare och ledare för herrlaget samt anställda på kansliet – och att det finns undantag för ungdomsfotbollen samt andra delar som de "måste ha 100-procentig aktivitet i".

– Det här betyder, om vi får det godkänt, att vi få ett tillskott till vår verksamhet. Vi är fortfarande ansvariga för löneutbetalningar till de anställda men då får vi en slant från staten via Tillväxtverket. Det är välkommet, speciellt i dessa tider, säger han.

Under april har stora delen av personalen tagit ut semester och från maj är det tänkt att korttidspermitteringar ska gälla.

– Vi försöker göra det i steg; först semester och sedan permitteringar från den 1 maj, säger Henrik Berggren.