– Vi har satt in allt vi kan och har i sökandet. Det består så länge det finns hopp, säger polisens insatsledare för region väst.

83-årige Per Erik saknas sedan nyårsdagen då han avvek från sitt hem mellan Fagersanna och Mölltorp. Enligt anhöriga brukar han ta långa promenader i området och vara väl bekant med terrängen.

– Vi har sjöpolis inne som söker av vattendrag i det aktuella området, det görs alltid när det finns vattendrag där eftersök görs, förklarar insatsledaren.

Bild 1 av 6 Ett hundratal kom till det gamla stationshuset i Mölltorp för att söka efter den försvunne 83-åringen.

Foto Kristina Claesson

Förutom det har flera frivilligorganisationer satts in, däribland Missing people.

– Vanlig polis deltar, hund- och hästekipage, samt helikopter. Vi samarbetar också med andra myndigheter såsom militär och sjöräddningscentralen. Allt som enligt vår bedömning behövs har satts in.

Eftersöket har varit igång både dag och natt, i oförminskad styrka.

– Vi har haft folk inne dygnet runt, sedan anpassar vi resurserna efter förhållandena, säger polisens insatsledare för region väst.

Missing people anslöt till eftersöket på torsdagsmorgonen. Ett hundratal personer från Mölltorp med omnejd ställde upp på skallgången efter 83-åringen. De delades upp i mindre grupper och transporterades i bil till skogarna runt Björkhult.

Jan-Olof Säll var operativ chef för Missing people.

– Enligt anhöriga brukar 83-åringen normalt promenera utefter 49:an mot Marhult och vända hem, men det har han inte gjort och därför begärde man om hjälp. Vi jobbar hela tiden på order av polis, säger Jan-Olof Säll.

83-årige Per Erik är väl förtrogen med markerna och varje liten stig. Det finns också en observationer av honom, en busschaufför har enligt Jan-Olof Säll lämnat ett tips om att han ska ha setts vid väg 49 i jämnhöjd med Kopparsjön.

I Missing peoples sökinsats deltog även ryttare från Karlsborg, Wilma Kjellqvist och Sandra Berg.

– Vi fick frågan om vi ville vara med och bestämde oss fort. Jag själv tävlar i distans och vi har även med en grannhäst som är lugn och stabil, säger Wilma Kjellqvist, kort innan de gav sig iväg.

Hon förklarade att ryttare har den fördelen att de får en annan överblick över terrängen och kan ta sig fram fortare.

Läs mer: TV: Missing people sätts in i sökandet

Läs mer: Polisen vädjar om tips