Det hände mycket i Skövde HF den gångna säsongen. Bland annat så blev Martin Henrysson sportsligt ansvarig tillsammans med Andreas Nieroth, som tragiskt gick bort i samband med att Rasmus Poulsen presenterades som ny tränare i Skövde HF.

– Det var en enorm chock. Han var med om allt, under hela resan, och gladdes enormt mycket åt att vi slutförde allting. Vi pratade på dagen och skulle fira det på kvällen, sa Martin Henrysson efter bortgången.

Därefter fortsatte Henrysson sitt arbete i sportgruppen men nu hoppar han av sitt uppdrag. Nya arbetsuppgifter i den civila karriären gör att han inte kommer kunna fortsätta.

– Han vill göra saker till hundra procent – för honom är det svart eller vitt. Han gjorde sitt sista uppdrag för klubben förra veckan då han var med på SHE:s medlemsårsmöte, säger Skövde HF:s ordförande Anders Löfvenborg och fortsätter:

– Martin har gjort otroligt mycket för klubben men med kraften som det ordinarie arbetet tar kommer han inte hinna med.

Just nu heter styrelsens representanter i sportgruppen Johan Karlsson, Niklas Larsson och Johan Green. I övrigt ingår Dan Jakobsson och A-lagets tränare Rasmus Poulsen.

– Det finns andra namn som blivit tillfrågade men det sköter sportgruppen själva, säger Löfvenborg.

Kommer det finnas någon ansvarig roll lik den Martin Henrysson hade?

– Nej, ingen utsedd.

Martin Henrysson vill inte ställa upp i en muntlig intervju men skriver så här i ett sms till SN-sporten:

”Jag är medlem i Skövde HF och övergår nu till att bli en engagerad supporter till klubbens lag och till handbollen i stort. Jag tror väldigt starkt på Skövde HF och vision 2022. I sportgruppen finns fortsättningsvis hög kompetens och stort engagemang, så det kommer bli kanonbra.”

SN-sporten söker Dan Jakobsson i Skövde HF:s sportgrupp.