Marie Richardsson kom till Skara från Ljusdal 1979. Samma år fyllde hon 20.
– I Skara tog jag första stegen in i vuxenvärlden. Det var ett oerhört betydelsefullt år både yrkesmässigt och socialt, konstaterar hon.

 

Efter Skara fortsatte hon till Scenskolan i Stockholm. Hon har gjort många bejublade insatser i teateruppsättningar, tv-serier och filmer. Hon är anställd på Dramaten, men är just nu tjänstledig och spelar Siri von Essen i Tribadernas natt på Stadsteatern i Stockholm.
– Jag tror inte jag kommit in på Scenskolan om jag inte gått i Skara först. Där fick jag en första insikt i hur mycket samarbete som krävs i yrket, berättar Marie.
Favoritämnen var sång och scenframställning, fäktning var mindre roligt.
– Vi brann för teatern 24 timmar om dygnet och tyckte inte att det räckte med lektioner nio till fem. Så vi gjorde en egen uppsättning av Rödluvan och vargen som vi turnerade med på helgerna, minns Marie.

 

I samma klass gick bland annat Pia Johansson (skådespelerska och komiker känd från till exempel Parlamentet) och tillsammans med henne kommer Marie Richardson göra ett inslag under Skara skolscens jubileumssoaré på Rosers Salonger.
– På söndag ska vi besöka skolan och vara nostalgiska, säger Marie och konstaterar att många kollegor nästan blir lite avundsjuka när de får veta att hon gått i Skara.
– Poängen i Skara var att skolan inte fanns i någon storstad. Där kunde man fokusera helt på arbetet. Vi var hänvisade till varandra. Det var intensivt på alla plan.