Att ha ett roligt och stimulerande sommarjobb är det många ungdomar som vill. Tyvärr är det få förunnat. Kanske kan det kommunala alternativet "Roligaste sommarjobbet" vara ett av dessa få. I skattestatistiken går de företag som startas upp under detta paraply som "hobbyverksamhet".

Joel Magnusson och Carl Hemeren som båda står under titeln programansvarig för organisationen "Roligaste sommarjobbet" är inne på sitt andra år inom verksamheten. Ett initiativ som inom kommunens regi och med stöd av lokal företagsamhet erbjuder hugade ungdomar en möjlighet att prova sina entreprenöriella vingars bärighet.

Under fem veckor kan Skövdeungdomar under handledning av dessa båda att få fritt utlopp för sina företagsambitioner. Ett erbjudande som många av kommunens ungdomar valt att tacka "ja" till. Bland dessa återfinns Evelina Johansson, Nina Yousef och Marie Sahyouni som under den aktuella perioden kommer att driva en korvkiosk på Hertig Johans Torg.

Vi hade en hel del idéer, men valde att satsa på detta eftersom att det var för mycket krångel med de andra idéer vi hade. Planen är att servera god mat till hungriga lunchgäster.

När Skövde Nyheter träffar tjejerna har de nyligen blivit färdiga med dagens övning att inför representanter från kommunen och näringslivet presentera sina idéer i en så kallad "pitch"  De berättar att de upplever det som att det gick bra och att det varit en stor lättnad då de inför övningen kände viss nervositet.

De ungdomar som får blodad tand kan i framtiden välja att fortsätta med företagandet bland annat inom Ung Företagsamhet.