Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brottsvåg i Falköping – pekas ut som extra utsatt

Det har skett många grova brott i Falköping den senaste tiden. I helgen var det två uppmärksammade misshandelsfall och många menar att Falköping är särskilt utsatt.

En man blev grovt misshandlad i en korsning på lördagen. Två av fyra misstänkta gärningsmän är häktade.

Vid en korsning mellan Wetterlinsgatan och Dotorpsgatan blev en man i 30-årsåldern misshandlad av fyra andra män vid 17-tiden på lördagen. De ska, enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson vid region Väst, ha skallat och slagit och bitit honom.

– Dessutom har en av dem försök att hugga honom med en kniv. Mannen klarar sig trots detta med lindriga skador och kunde plåstras om av ambulanspersonal på plats.

En man i 20-årsåldern kunde under kvällen gripas av polis, misstänkt för händelsen. Under söndagen hämtades ytterligare en man till förhör av polisen. Efter förhören anhölls han av åklagare och båda har nu häktats för grov misshandel.

– Vi har gott hopp om att kunna gripa även de andra gärningsmännen, säger Peter Adlersson.

Det är just nu oklart om det här fallet har något med de tidigare misshandelsfallen i Falköping som skedde under fredagen.

– Vi kan inte utesluta det såklart, men vi kommer behöva utreda allt ordentligt innan vi kan säga något mer , säger Maria Björklund, som är jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Skaraborg.

Misshandel Botvidsgatan

Det var på fredagseftermiddagen vid 14.40 som en äldre man i 70-årsåldern befann sig på Botvidsgatan.

– Då såg han hur en man blev slagen av andra och försökte att ingripa genom att säga till dem att sluta, säger jourhavande förundersökningsledare Mattias Skarin vid Skövdepolisen.

Det ledde till att han själv fick ta emot en del slag, bland annat i ansiktet som gjorde att han började blöda.

– De tog hans mobil, konstaterar Mattias Skarin.

Tre timmar senare skedde något liknande på Dotorpsgatan.

– Det var en man som blev slagen av två andra. Han fördes till sjukhuset i Skövde efteråt. Den slagne var i 50-årsåldern. De båda misstänkta gärningsmännen på Dotorpsgatan ska vara i 20-25-årsåldern och 170-180 centimeter långa.

Uppgifterna kring gärningsmännen på Botvidsgatan är lite mer oklara.

Men vad gör man om en kommun drabbas av en brottsvåg?

– Först och främst måste polisen analysera läget lokalt. Vad handlar det om för brottstyp, är händelserna koncentrerade till en krog, ett torg eller bostadsområde, säger Karin Svanberg, som arbetar med utveckling av brottsförebyggande arbete på Brå.

Enhetschefen konstaterar att kunskapen nästan alltid kan hämtas lokalt.

– Poliserna känner sitt område bäst, konstaterar Svanberg.