Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många aktiviteter på gång i Väring

Under september månad har Värings scoutkår bjudit in allmänheten till tipspromenad, med fika eller lunch, varje söndag. Allt sker utomhus så det är ingen smittrisk att delta. Sista söndagen i september sker nu sista starten för dessa evenemang som lockar ut deltagare att umgås och röra på sig.

Skogarna i Truvet fick många besökare i söndags då även milvandringen gick i området. Familjescouterna var också igång, med lekar och pinnbröd runt elden. De träffas vanligen varannan söndag.

Värings scoutkår har i år investerat i solenergipaneler. De ordnar också med mer belysning ute för att underlätta för verksamheten. Pandemin har hindrat vissa projekt som kåren fått bidrag för men det mesta ska gå att genomföra. Den 3 oktober är det arbetsdag för att göra klart lägerområdet, stigen och bron över diket. Förhoppningsvis kommer då både föräldrar, scouter och andra supporters för att göra ett handtag.

De fyra åldergrupperna, Spårare, Upptäckare, Äventyrare och Utmanare träffas varje vecka. Läger 2020 var planerat i England men slogs ut av covid-19. Nu planeras för JOTA/JOTI med radio och dator-kommunikation i oktober och Jamboree -21 i Kristianstad sommaren 2021.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Skövde Nyheter Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel