Polisen tog emot en anmälan om rånet vid 16.20-tiden på eftermiddagen. Rånet uppges ha skett på en rastplats i närheten av Flakeberg i Grästorps kommun. Enligt uppgifterna som polisen gått ut med på sin hemsida ska två män ha hotat en person med kniv vid rånet.

Polisen uppger att en mindre summa pengar blev bytet vid rånet. Männen hade sett lämna platsen i en Volvo men många andra omständigheter kring rånet var på måndagskvällen oklara.

Men senare under måndagskvällen greps en man i Mellerud misstänkt för olaga hot där.

En som ringer polisen har gått förbi en man som då drog fram en kniv och sa något hotfullt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Göteborg.

Den hotfulla mannen ska, tillsammans med en annan man, sedan ha åkt från platsen i en bil. Polisen fick ett hum om vilka männen var och åkte under kvällen till en av deras hemadresser.

Där grips en man misstänkt för olaga hot efter att ha viftat med kniven, säger Peter Adlersson.

Den gripna mannen, som är hemmahörande i Dalsland, har senare anhållits.

Polisen i Skövde misstänker att mannen som greps i Mellerud har samband med rånet vid Flakeberg och kommer att utreda detta.

Det är samma tillvägagångssätt. Det finns uppgifter om hur man betett sig och signalement som tyder på att det kan vara samma gärningsman, säger Åke Pihlblad, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Skövde, på tisdagens morgon.