Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen utreder: Man dog efter att mystiskt blivit förgiftad av insulin

Tre fall av misstänkt insulinförgiftning utreds i Göteborg. Nu undersöker enheten för grova brott om det kan finnas ett samband med ett liknade fall i Skaraborg 2017. – En man kom in till sjukhuset i Skövde med mycket höga insulinhalter och han var inte diabetiker, säger Lars Johansson på enheten för grova brott.

Läkarna larmade polisen och en förundersökning om mord inleddes. Undersökningen har försökt klarlägga om det finns någon naturlig förklaring till det inträffade eller om det ligger en brottslig handling bakom.

– Vi tittar på om fallen i Göteborg och Skaraborg har några gemensamma nämnare, säger Lars Johansson.

Patienten avled

Mannen vårdades i hemmet och avled en vecka efter ankomsten till sjukhuset.

– Han hade inte diabetes och vi tror inte att han fått i sig det på egen hand. Vi har kontaktat olika läkare för att försöka få ett svar på om det finns andra orsaker till att man får höga halter insulin, men vi har ännu inte fått något konkret svar.

Skaraborg har också samordnat sina resurser med polisen i Göteborg.

– Jag har pratat med utredarna i Göteborg och vi jämför för att se vilka likheter det finns. Exakt vad vi gör vill jag inte säga, säger Lars Johansson.

En av de saker utredarna undersöker är om det finns någon person, som arbetat på de aktuella platserna.

Ingen har i dag delgivits misstanke om brott, men fallet har hela tiden varit öppet.