Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man begärs häktad i barnamordsfall

Den man i 25-årsåldern som varit anhållen, misstänkt för mord på ett treårigt barn och grov misshandel på ett ettårigt barn kommer begäras häktad under lördagen.

Det var på tisdagskvällen som polisen inledde en förundersökning gällande försök till mord efter att ett treårigt barn förts till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador. Under onsdagen dödförklarades barnet och utredningen rubricerades om till mord.

En man i 25-årsåldern greps och anhölls senare, misstänkt för mord. Den mannen begäras nu häktad. Häktningsförhandlingarna kommer hållas under lördagen. Mannen är misstänkt för mord samt grov misshandel. Mannen har även delgetts misstanke om grov misshandel på ett ettårigt barn i familjen. Detta enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Tidigare under fredagen så greps och anhölls en annan person, en kvinna, misstänkt för grov misshandel i ärendet. Hon släpptes senare. Åklagaren vill inte svara på om misstankarna mot kvinnan kvarstår