Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skadades efter arbetsplatsolycka – förd till sjukhus med helikopter

En man i 60-årsåldern trillade ner från en stege på Värings skola under fredagen. Mannen bedömdes inledningsvis vara allvarligt skadad och flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhus i Göteborg. – Han ska ha varit i väldigt dåligt skick, säger Ulf Andersson på Skövdepolisen.

Polisen larmades till Värings skola vid 12.40 på fredagen med anledning av en arbetsplatsolycka. Det var en man i 60-årsåldern som trillade ner från en stege.

– Han ska ha varit fem meter upp i luften när han trillade. Jag vill inte uttala mig mer exakt om skadeläge eller vad det är för skador men jag förstod det som att han var i väldigt dåligt skick, säger Ulf Andersson, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Mannen fördes först till Skaraborgs sjukhus men flögs sedan till Sahlgrenska sjukhus i Göteborg med ambulanshelikopter och vårdas där för sina skador. Presstjänsten på sjukhuset uppgav på fredagen att mannens tillstånd var allvarligt. På lördagen kom uppgifter om att tillståndet är stabilt.

– Det var en vaktmästare på skolan som hade skadats. Hans tillstånd bedömdes vara så pass allvarligt att han förflyttades till ett Göteborgssjukhus istället. Det ska röra sig om allvarliga skador, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

– Förhoppningsvis finns det vittnesuppgifter från platsen som kan ge oss lite mer klarhet i vad som har hänt. I nuläget är det oklart om han hittades på marken eller om någon såg honom ramla, säger Thomas Fuxborg.