Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakten lämnar Skara HF – dansk ersättare klar

Skara HF släpper en av målvakterna som vaktade målet under förra säsongen. Och man har en ersättare klar. Danskan Lærke Sofie Sørensen ansluter till klubben.

I fjol utgjorde Oliwia Kaminska, Natascha Antikj och junioren Christina Lövgren-Hallberg Skara HF:s målvaktstrio. De två sistnämnda har förlängt sina kontrakt med Skaraklubben, samtidigt som Oliwia Kaminska, som hade ett år kvar på sitt kontrakt, inte blir kvar.

LÄS OCKSÅ: Ingen fortsättning för Ottosson: "Vågskålen väger över"

Nu står det klart att hon ersätts av Lærke Sofie Sørensen, 21, som senast kommer från spel med topplaget Horsens HK i danska division 1

– Jag har stora ambitioner med mitt målvaktsspel och ser flytten till Sverige som ytterligare ett steg mot mina mål. Jag tycker att Skara HF verkar ta bra hand om sina spelare och hjälpa dem att utvecklas, säger Sørensen på Skara HF:s hemsida.

21-åringen har erfarenhet av ungdomslandslagsspel och fått pris som bästa målvakt i både U17-EM och U18-VM. Skaras målvaktstränare Joakim Skogsberg, som också förlängt sitt kontrakt, ser fram emot att jobba med nyförvärvet.

– Jag tror att Lærke kommer att passa bra in i vårt lag och att vi i henne får en målvaktstyp vi kan ha mycket nytta av. En matchvinnartyp med potential att stänga igen matcherna när hon är rätt på det. Jag bedömer att hon har lite andra styrkor i förhållande till de andra målvakterna i truppen och jag tror att våra tre målvakter kommer komplettera varandra på ett bra sätt, säger han.

LÄS MER: Kroon Anderssons lycka efter nya SM-guldet: "Det var bara att svida om till festkläder"