Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkalas igen för Skövde – vände återigen underläge

Skövde AIK verkar gilla att spela målrika matcher. Senast mot Assyriska blev det fem mål i matchen. Mot Linköping blev det ännu fler, hela sju stycken närmare bestämt.

Vill du se mål ska du se Skövde AIK den här säsongen. Laget har sprutat in mål framåt men har också läckt en del bakåt. Det har gjort att laget är ett av de lag i serien som är inblandade i mest mål om vi räknar både gjorda och insläppta mål.

I matchen mot Linköping blev det en ny målfest. Lagen hade inlett med varsitt mål innan Linköping gjorde två mål vid varsin sida om halvtidspausen och därmed gick upp i ledning med 3–1. Skövde vore dock inte Skövde den här säsongen om laget inte bjöd på en rejäl målshow i den andra halvleken. Laget gjorde tre raka mål och vände matchen till seger med 4–3. Därmed hade laget varit inblandat i tolv mål bara på de senaste två matcherna. Totalt har laget nu gjort näst flest mål i serien med sina 38. Samtidigt är laget ett av de som släppt in flest också med sina 35 mål bakåt.

Med 73 mål gjorda på Skövdes 20 spelade matcher betyder det att det blir i snitt 3,65 mål per match när Skövde AIK spelar fotboll den här säsongen. Det går inte att klaga på att laget spelar tråkig fotboll i alla fall.

Segern betyder också att laget tar sig upp på en sjundeplats i tabellen och har nu en bra lucka ner till strecken i botten . Nio poäng skiljer ner till nedflyttning och åtta till negativt kval när det återstår tio matcher. Dessutom har laget bara åtta poäng upp till kval uppåt i seriesystemet nu.

Matchen mot Linköping sändes live på vår sajt och du kan se matchen i efterhand här.

MATCHFAKTA, Ettan södra

Skövde AIK–FC Linköping City 4–3 (1–2)

Mål, Skövde: Mikael Mörk 2, Viktor Granath 2