Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vågar satsa – träffa Skaras yngsta bilhandlare

William Nyberg och Hampus Johansson är troligtvis Skaras yngsta bilhandlare. Kanske också Skaras modigaste bilhandlare. – Man måste våga satsa för att komma någonstans, säger William Nyberg.

Det har snart gått en månad sedan Garage Brokers drog igång sin verksamhet på Vallgatan. Inne i lokalerna står både båtar, bilar och elcyklar. Ute på parkeringen finns också ett släp med en mindre grävmaskin på.

– Vi vill inte nischa in oss på en typ av försäljning utan kunna erbjuda i princip allt som kunden efterfrågar. Vår nisch är egentligen att inte vara nischade, säger Hampus Johansson som tillsammans med William Nyberg driver Garage Brokers.

23-årige Hampus Johansson och 18-årige William Nyberg kände inte varandra innan verksamheten drog igång utan blev ihopmatchade av sina pappor som däremot var vänner sedan tidigare.

– De tyckte nog att vi skulle komplettera varandra ganska bra och det gör vi också. Jag är bra på att snacka och är på det mesta. William är den som har mer koll, säger Hampus Johansson.

William Nyberg läste handel på gymnasiet och tog studenten i juni. Redan som liten visste han att det var just försäljning han skulle syssla med och när möjligheten dök upp var han inte sen med att ta den.

– Jag har alltid sagt att jag ska bli bilhandlare. Man måste våga satsa för att komma någonstans, säger 18-åringen.

Efter att lokalen på Vallgatan blev klar har allt gått snabbt och än så länge har affärerna rullat på. Garage Brokers både byter, köper, säljer, förmedlar och hyr ut alla möjliga fordon. Kunder från hela Sverige kontaktar de unga killarna och elcyklarna har gått som smör.

– Målet är att kunna växa som bilhandlare. Just nu jobbar vi för att sätta vårt varumärke, säger Hampus Johansson.