Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lucia med tärnor fyllde Värings kyrka

På Luciadagen fylldes Värings kyrka av besökare. Det var Lucia Lisen Marwén och arton tärnor som skapade stämning med vacker och stämningsskapande sång och versläsning.

För tionde året i rad var det Ann-Charlotte Assarsson som höll ihop programmet och Elisabeth och Håkan Nyström ackompanjerade.

Långt över ett hundra år har Luciatraditionen hållits levande med lokala förmågor i Väring. De första dryga hundra åren var det Logen Wintersol som var arrangörer. Under några decennier ordnade också Värings scoutkår Luciabesök hos de äldre eller i en samlingslokal.

De senaste tio åren har det varit Ann-Charlotte som varit huvudansvarig och Värings kyrka har fyllts helt av besökare. Så även i år.

Nitton flickor från bygden har tränat in ett långt och stämningsfullt program med fler stämmor. Besökarna kunde glädja sig åt att Luciatraditionen ännu lever stark i trakten och att det finns medverkande som lägger sin tid och energi för att bjuda dem på detta. Tärnorna var i olika åldrar så förhoppningsvis finns det en återväxt av sångare som kan bära traditionen vidare ännu många år.

Vid utgången bjöds besökarna på glögg och pepparkakor av Lucia och tärnor.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel