Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lorentzonsdag gav elever 4 000 kronor var

Lorentzondagen har arrangerats på Drottning Blankas Gymnasieskola. Förutom utdelning av Lorentzonstipendium och fokus på entreprenörskap så berättade två f d elever om vad de har gjort sedan de tog studenten.

Syftet med dagen var att inspirera till både företagande och fortsatta studier samt uppmärksamma elever som har visat företagsamhet under året.

Eleverna i årskurs två och tre inledde dagen med fokus på entreprenörskap och kommande UF-år eller utvärdering av årets UF-arbete. Efter detta var det dags att lyssna på f d Blanka-elever, Robin Bos som gick ut Hotellprogrammet 2017 och Elinor Kando, som gick ut Stylistprogrammet 2018.

Robin, som numera studerar marketing vid Hanzehogeschool Groningen i Holland, berättade om hur det är att studera på högskola och vilka lärdomar och erfarenheter från gymnasietiden som han har haft mest nytta av. Elinor, som efter studenten för snart ett år sedan har jobbat på olika salonger i Göteborg och Stockholm, berättade om vilka färdigheter som är viktiga i yrkeslivet samt vilka möjligheter som branschen erbjuder.

Dagen avslutades med utdelning av Lorentzonstipendium. Syftet med stipendierna är att uppmuntra och lyfta det entreprenöriella tänkandet och förhållningssättet. Att se möjligheter, ha en drivkraft, vara kreativ och ha förmågan att genomföra det man har föresatt sig är viktiga komponenter i detta.

I år gick priset som ”Företagsam elev” till Smilla Svärd i Stylist16, som belönades med 4 000kr. Pris för ”Årets UF-företag” delades också ut till ”MyCupOfTea” som bestod av eleverna Tuva Engesvik, Emily Forsbom, Emil Wigart och Astrid Handfast i Hotell16, dessa fyra fick dela på 16 000kr.