Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala samarbeten gör Scary Sommarland möjligt

Skara Sommarlands första halloweensatsning ”Scary Sommarland” har premiär på lördag och just nu jobbas det för fullt med de sista förberedelserna där lokala samarbeten varit viktiga. Bland annat spelar ett helt nytt samarbete med Skara skolscen stor roll.

Sju professionella skådepelare, tidigare elever från Skara skolscen, tar hand om de skrämmande draman som utspelar sig på Skara Sommarland i Park and Resorts nya satsning på en skräckvecka i Skara.

Erica, Daniel, Sara, Freja, Daniel, Melker och Felix ansvarar för manus, regi och kostym för Halloweenattraktionen "Spöktåget" och spökhuset "GHostel". De vill i alla delar göra en föreställning som blir så där lagom skrämmande och pirrig för besökarna på Scary sommarland i höst. De gick ut från Skara skolscen i vintras respektive våras och kommer från olika delar av landet, allt från Kristianstad till Kiruna.

– Vi här i Skara får tillbaka något från de som gått vår utbildning och Sommarland kan erbjuda jobb åt skådespelare. Det går helt ihop med våra ambitioner om mer teater i Skara och mer jobb åt skådespelare, säger Leif Carlsson på Skara skolscen i ett pressmeddelande.

Den 26 oktober börjar det på allvar men skådespelarna har jobbat med manus under hösten och flyttade in på Sommarland för ett par veckor sedan för att kunna sätta igång med repetitionerna i de nybyggda miljöerna.

– Hela gänget arbetar effektiv och målinriktat och kommer att bjuda på en mycket professionell produktion, menar Robert Pukitis, lärare på Skara skolscen och mentor åt skådespelartruppen.

Även aktörer från Katedralskolans dans- och teaterutbildning kommer att gestalta de olika Halloweenväsen som gästerna kommer att möta ute i parken och eleverna på Drottning Blankas gymnasieskola i Skövde kommer ser till att förvandla alla aktörer till Halloweenväsen genom smink och make-up.

– Vi försöker samarbeta så mycket vi kan med lokala leverantörer och vi är otroligt glada för samarbetet med Skara skolscen då skådespelarna kommer att tillföra unika upplevelser i parken för våra besökare under Scary Sommarland, säger Rickard Bender, projektledare för Scary Sommarland i ett pressmeddelande.

Samarbeten med lokala aktörer har också gjort att parken kan smyckas med Halloweendekor, pumpor och halmbalar.

5,6 ton pumpor ska pryda området och 400 halmbalar har beställts in från den lokala bonden Johan Andersson. En stor del av parkens dekor och tematisering har även köpts in från lokala loppmarknader och privatpersoner.

26 oktober slår Skara Sommarland upp portarna till sitt första Halloweenfirande, då parken även tillfälligt byter namn till ”Scary Sommarland”. Halloweenfirandet pågår mellan 26-27 oktober samt 30 oktober-3 november.