Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfving Svensson byter SAIK mot LFK: "Helt rätt profil för oss"

 
Silly Season Västergötland 2021
Visa alla artiklar

2019: IFK Falköping FF.
2020: Skövde AIK.
Och 2021 blir det spel i Lidköpings FK för Gustav Löfving Svensson.

“Gustav är en spelare med helt rätt profil för oss. Ung, bra utbildad och med division 1-erfarenhet. Han känner flera spelare sedan tidigare och kommer passa bra in här. Det är en spelare med en fin vänsterfot, bra passningsspelare och fin blick för spelet", kommenterar LFK-tänaren Patrik Gustavsson på klubbens hemsida.

Den gångna säsongen spelade Löfving Svensson 19 matcher från start i ettan södra samt gjorde fem inhopp – främst på vänsterbackspositionen. Men i LFK kommer 21-åringen att ta plats på mittfältet.

– Han fick inget nytt kontrakt med Skövde. Kan tänka mig att Tobias Linderoth (SAIK:s nye tränare reds anm) tar med sig några försvarare och då passar vi in perfekt. Vi har ju ett gott förhållande med Skövde, säger LFK-tränaren Patrik Gustavsson till NLT.

I Lidköpings FK, som i år slutade sexa i division 2 norra Götaland, återförenas han med kompisen Oscar Engelmark – en duo som tidigare spelat ihop i IFK Falköping och Skövde AIK.

Avtalet är till att börja med på ett år.

Gustav Löfving Svensson har Tomtens IF som moderklubb.