Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många i chock efter branden: ”Vi känner för de drabbade i Södra Ryd”

 
Storbranden i Södra Ryd
Visa alla artiklar

Många är i chock efter branden i Södra Ryd. Ann Hallenius, tidigare boende i området, känner sig bestört efter nattens tragedi. – Brand är det värsta man kan råka ut för, säger hon.

-

Ann Hallenius har vänner som bor i de drabbade fastigheterna och i närområdet. Ann känner sig lättad över att ingen person har kommit till skada, men berättar att hon är i chock.

– Det känns tungt givetvis. Jag tänker på de som bor här och är drabbade. Usch, brand är det värsta man kan råka ut för. Man förlorar allt, allt försvinner, säger Ann.

Lena Erngren, från Svenska kyrkan, och Mikael Lenberg, Frälsningsarmen, berättar att det är viktigt att alla krafter hjälps åt för att ta hand om de drabbade.

– Först och främst vill jag ge en stor eloge till all blåljuspersonal som har varit här, säger Lenberg och fortsätter:

– Nu får vi kolla av läget och se vad vi kan göra tillsammans.

Lena Erngren fyller i:

– Jag har pratat med många som är oroliga och ledsna för sina grannar. När en sådan här svår sak händer behöver man stötta varandra.

I samband med branden har Länsförsäkringar i Skaraborg upprättat en sambandscentral för att svara på frågor vad som händer nu.

– Det är många som fortfarande är i chocktillstånd. När den lägger sig tror jag det kommer fler frågor, säger Ulf Lindholm.

Vad kan du ge för svar?

– Det beror på frågan. Försäkringen ersätter de ekonomiska förlusterna. Akuta boendet är den första frågan. I det fallet ska vi försöka hitta akutlösningar, säger han.