Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalerna prisade flitiga grannsamverkare

Petter Fahlström och Jacqueline Tjällman i ledningen för Liberalerna i Skövde har delat ut det årliga priset ”Årets Liberala Gärning” till Ewa och Lennart Degerhult med blommor, diplom och stipendium.

Genom ideellt arbete satsar Ewa och Lennart Degerhult på att inspirera och hjälpa invånare i bostadsområden att gå samman i grannsamverkan. Det leder till större trygghet och minskade inbrott. Men också till att främja gemenskap och umgänge grannar emellan.

Cirka 130 grupper är nu igång med grannsamverkan i Skövde med yttertätorter och fler är på gång. Under år 2019 tills nu har de varit med och startat cirka 50 grupper.

Liberalerna vill visa uppskattning för ideell verksamhet som värnar om människors lika värde och människors frihet.

– Ewa och Lennart har uppmuntrat personer att ta aktivt ansvar för andras utveckling, menade Petter Fahlström, och tillade att detta är en viktig liberal gärning för samhällets utveckling.

Jacqueline Tjällman betonade i diplomet att verklig frihet kräver trygghet.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Skövde Nyheter Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel