Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif Pehrsson ny VD för IDC

Den 1 mars tillträder Leif Pehrsson VD-posten på det Skaraborgsbaserade utvecklingsbolaget IDC West Sweden AB, uppges i ett pressmeddelande från företaget. Leif Pehrsson har lång erfarenhet från ledande befattningar inom fordonsindustrin.

I pressmeddelandet berättas att Leif Pehrsson har verkat inom fordonsindustrin i tjugofem år, senast som Director Manufacturing Research & Technology inom Volvo Cars. Han har varit en drivande kraft i tillkomsten av innovationsarenan ASSAR och är mångårig ordförande i de skaraborgska företagens Produktionstekniska Nätverk – erfarenheter som kommer väl till pass i den nya rollen som ledare för IDC:

– Att stärka konkurrenskraften hos tillverkningsföretagen i vår region och att knyta forskningen närmare industrins vardag är något jag verkligen brinner för och har engagerat mig i på många olika sätt genom åren, uppger Leif Pehrsson i pressmeddelandet.

– I de sammanhangen har jag haft förmånen att lära känna många av IDC:s medarbetare. Här finns en stor samlad kompetens som det ska bli mycket spännande att få leda på vägen mot en spännande framtid. Potentialen är mycket stor, tillägger Pehrsson, som tillträder sin nya post den 1 mars.

– Vi i styrelsen känner oss väldigt nöjda med att ha lyckats knyta en så erfaren och välmeriterad kraft som Leif till IDC och ser fram emot ett mycket givande samarbete för hela regionens bästa, säger IDC:s ordförande Sören Gustafsson avslutningsvis.