Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt skolavslutningen hållas i kyrkan

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Läste i tidningen att i Sävare stänger prästen Kyrkan för skolavslutning. Hur kan det bli så?

I Skolverkets promemoria står bl.a.

Att: ”Avslutning eller samling kan ske i Kyrkan om den utformas så tonvikten ligger på tradition, högtidlighet och den gemensamma samvaron och det inte förekommer några religiösa inslag som bön, välsignelse eller trosbekännelse.”

”Skolavslutningspsalmen ”Den blomstertid nu kommer” vers 1 - kan ju mycket väl sjungas! Barnen brukar sjunga glada sommarsånger och prästens tal kan ju innehålla mycket fint, som alla kan ta till sig, här är det ju bara fantasin som sätter stopp - och sedan önska elever och lärare Ett härligt sommarlov och Allt gott!

Flera barn är kanske också döpta i kyrkan och föräldrarna har konfirmerats eller gift sig där.

De är alltså medlemmar i Sävare kyrka och församling - och får inte komma dit med sin skolavslutning.

Inte ska vi stänga ute människor från Kyrkor och Kapell! Det är väl underbart och något att vara tacksam för, om skolan vill ha sin skolavslutningen där!

Vi får hoppas att det blir en riktigt fin ”gemenskap, högtidlighet och gemensam samvaro med tradition” i Sävare kyrka också.

Maritha Jacobson, Längjum

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel