Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lästips: Sju fina personporträtt värda att läsa igen

Vi möter många spännande människor i Skövde och har porträtterat flera av dem i reportage. Här är sju reportage om Skövdebor – alla skrivna av tidningens reporter Kristina Claesson som med både bild och ord kan teckna ett personporträtt.

Här har frisörmästaren Joachim Buchmann satt sin stil — 25 år med 50-talsstuk

Joachim Buchmanns salong Här doftar 50-tal, hårgelé och pomada. Det är en unik miljö som blivit både förevigad och omskriven. Själv brinner han för yrket, är en av många välkänd profil med ett förflutet som sjöman, reseledare och bartender

Tre generationer starka kvinnor driver hälsoklinik ihop: ”Vi gör allt för varandra”

De är tre generationer starka kvinnor som jobbar sida vid sida. Victoria är 30 år, Antonija Håkansson, 55 år och Ella Skenderovic, 77 år. De är dotter, mamma och morgon och bor dessutom granne och ses nästan dygnet runt.

Poledansaren Mina Billings superkrafter – familjen och en vilja av stål: ”Det är mer etablerat nu”

Mina Billing är tandläkare, småbarnsmamma och driver sin egen poledancestudio sedan fyra år tillbaka. Hon har fortfarande många utmaningar att se fram emot inom pole dance och det är just det som är hennes drivkraft.

Efter tre år i Argentina är familjen Hualpa Blomgren tillbaka i Sverige – kom med sista flyget hem

Det var på håret att familjen i Södra Ryd tog sig hem från Salta i nordvästra Argentina. Det svåra coronaläget satte käppar i hjulet. Nu berättar de om sitt välgörenhetsarbete i Argentina.

Robert Ciabatti byter politiken mot konsten: ”Jag ska måla och lära mig mer om Italien”

S-politikern Robert Ciabatti planerar att lägga av med politiken efter den här mandatperioden. Istället vill han ägna tid åt konsten och lära känna sina italienska rötter.

Fjärde generationen företagare — Andreas satsar på rörmokeriet: ”Lite familjens svarta får”

Andreas Allert Redemo var anställd rörmokare i 20 år. Nu har han startat eget och blir därmed fjärde generationen företagare i familjen.

— Jag är lite familjens svarta får, jag har väl diesel i ådrorna som mina förfäder, men slumpen gjorde att jag halkade in på rörmokeriet istället.

Anna sadlade om efter 30 år i samma yrke – ångrar sig inte: ”Livet är alldeles för roligt”

Anna Wihlstrand jobbade som undersköterna i över 30 år, sedan skolade hon om sig till medicinsk fotvårdsterapeut. Vilket hon inte ångrat.

— Jag hade någon liten tanke på det här redan när jag var ung, i tjugo, tjugofemårsåldern, men det blev inget då, livet kom emellan och barnen.