Det rör sig om ett om ett garage med veteranbilar intill ett hus som av oklar anledning började brinna under söndagseftermiddagen. Initialt komplicerades släckningen av att flera gasflaskor fanns i byggnaden. Brandplatsen ligger öster om Floby nära länsväg 181.

Vi håller på att ta ut gasflaskorna och bilarna och har flera styrkor på plats, sa Tony Engdahl, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten (samhällsskydd mellersta Skaraborg) då och kunde senare meddela att man hade lyckats med att få ut alla gasflaskor och bilar. Det är dock oklart om samtliga bilar klarade sig utan skador.

Vid 16-tiden meddelade Trafikverket att det var stopp på väg 181 i höjd med Floby på grund av branden. Det var stopp i trafiken i båda riktningar på väg 181 mellan Floby och Korsgården. Trafikanter rekommenderades att välja alternativa vägar, uppmanade Trafikverket. Stoppet hävdes senare vid 17-tiden.

Senare under söndagseftermiddagen meddelade räddningstjänsten att man kommer att låta garaget brinna ner till grunden

Vi har nu tagit beslutet att vi kommer låta garaget brinna ner till grunden och istället koncentrera oss på att skydda de övriga byggnaderna, säger Tony Engdahl vid Räddningstjänsten.

Ingen person ska ha kommit till skada vid branden. En anmälan om brand utan brottsmisstanke har skrivits.