Tidningen har tidigare skrivit om Mohamed Abou Eliwa, som arbetar som läkarassistent på vårdcentralen Oden i Falköping med sikte på att få svensk läkarlegitimation. Han och hans familj har fått avslag på ansökan om arbets- och uppehållstillstånd, men överklagat.

Migrationsdomstolen sa nej i likhet med Migrationsverket. Sista hoppet var att Migrationsöverdomstolen skulle pröva fallet, men några dagar före jul kom beskedet att domstolen inte tar upp fallet till prövning,

Vi har tömt ut alla möjligheter, säger advokat Mats Ekelöf, som biträtt Mohamed Abou Eliwa, till Falköpings tidning.

Redan nästa vecka kan familjen hämtas till förvar inför utvisningen, skriver Falköpings tidning.

Lena Torstensson, chef för Närhälsan Oden, har engagerat sig starkt för Mohamed Abou Eliwa. Hon är förvånad över avslaget då han har fast anställning i ett bristyrke och dessutom på flera sätt tagit initiativ för att komma in i samhället.

Lena Torstensson säger att hon kommer att låta Mohamed Abou Eliwa ha kvar sin anställning på vårdcentralen, och tills vidare lägga honom som tjänstledig utan lön.

Jag vill ha tillbaka honom så fort det går, säger hon till Falköpings tidning och beskriver att utvisningen kommer att påverka verksamheten på vårdcentralen, med färre läkartider som följd.