Därför har hon nu ställt ytterligare två frågor till integrationsministern Morgan Johansson (S). Och hon har fått hans svar.

Regeringen lägger nu ett förslag som gör det möjligt för Migrationsverket att avstå utvisning. Detta om det handlar om ett mindre fel och arbetsgivaren själv rättar till det.

– Det ser ut exakt som i , men tyvärr är han dessvärre inte ensam, säger riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M).

För ett antal år sedan fick Skövdekocken 500 kronor för lite i två månader. Han arbetsgivare hade missat en löneförhöjning på central nivå.

När det upptäcktes betalades pengarna genast ut.

Men Migrationsverket och Migrationsöverdomstolen har tolkat reglerna bokstavligt och därför utvisades Dominic till Nigeria trots att han arbetat i Sverige och betalat skatt i tio år.

LÄS MER: Nu finns förslag om en lex Dominic

Där befinner han sig i ett mycket fattigt område, som härjas av den ökända islamistgruppen Boko Haram. Eftersom Dominic är katolik är det extra besvärligt och han har dessutom drabbats av malaria, vilket kräver en kostsam benhandling I Nigeria.

Pengar som egentligen inte finns.

Men Cecilia Widegren vill inte har fler fall som hans.

– Det tycks ju finnas en politisk enighet om att de här reglerna får orimliga konsekvenser för den enskilde. Varför inte stoppa den här typen av utvisningar eller genomför någon form av fördröjning, varför dra det i "långbänk"? undrar moderaten.

Nu har statsrådet Morgan Johansson svarat:

– Som jag tidigare påpekat i ett svar på en snarlik fråga från Cecilia Widegren, så anser jag att invandringen till Sverige är och ska vara reglerad, konstaterar Morgan Johansson.

Förslaget om en fördröjning går ut på att alla arbetstillstånd ska förlängas i avvaktan på ny lagstiftning.

– Det skulle innebära att den reglerade invandringen sätts ur spel. Förslaget innebär dessutom att oseriösa arbetsgivare kan betala arbets­kraftsinvandrare lägre löner och ge dem sämre villkor. Jag tycker inte att det är rätt väg framåt, fortsätter ministern.

Han slår också fast att regeringen inte kommer att införa system som öppnar upp för lönedumpning och underlättar för oseriösa arbetsgivare att fuska med villkoren.

– Det är inte heller rimligt att, så som föreslås, tillämpa nya bestämmelser retroaktivt. Det skulle vara högst orättvist då det kräver att man godtyckligt bestämmer vilka som ska, respektive inte ska, omfattas av de nya reglerna.

Rättssäkerheten skulle enligt Morgan Johansson sättas ur spel.

– Jag vill slutligen bemöta påståendet om att regeringen medvetet låtit arbetet med att åtgärda problemen dras i långbänk. Verkligheten är den motsatta.

Ministern menar att man brutit ut det här förslaget för att snabbt gå vidare med det, så att inte fler utvisas på grund av arbetsgivarens misstag.

– Samtidigt är det viktigt att lagstiftningen vilar på rättssäker grund. Lagstiftningsprocessen måste därför få ta sin tid. Ett förhastat förfarande riskerar annars leda till regler som inte kan användas eller som får oönskade effekter, säger Morgan Johansson (S).

Cecilia Widegren menar tvärtom att lönedumpning är det stora problemet.

– Jag beklagar det i Dominics fall och alla de andra som drabbats. Det här borde gått att lösa, menar moderaten.

Läs om Lex Dominic

Läs om malarian

Läs om namninsamlingarna

Läs om han har packat väskorna

Läs om att Dominic landat i Nigeria

Läs om kockdebatten i riksdagen