Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkorna i Skövde: Vill du be med oss?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Helt plötsligt vacklar allt det vi tagit för givet. Det händer i Skövde, i Sverige, och globalt över hela världen samtidigt. Snabbt. När vi människor inte längre upplever att vi har kontroll så dras vi många gånger till bönen. Vi prövar oss fram i det lilla stråket av tro som finns inom så många av oss.

I söndags höll statsministern tal till nationen. ”Det kommer några få, avgörande stunder i livet då du måste göra uppoffringar inte bara för din egen skull utan också för att ta ansvar för din omgivning, för dina medmänniskor, och för vårt land. Den stunden är nu. Den dagen är här. Och den uppgiften gäller alla.” Vi håller självklart med, men vill lägga till en dimension: Bönen.

Stunden är nu och dagen är här då vi tillsammans med vana eller ovana ord får komma tillsammans och be. Be för grannar, företag, kommunledning, alla som jobbar med att hindra spridningen och alla som möter de som är eller kommer bli sjuka. Vi ber för vårt land och vår värld och vi kan göra det tillsammans!

När livet kraschar för någon människa så är nätverket runt omkring livsviktigt. Nu, i en global kris, är det minst lika viktigt att vi sluter upp kring varandra, att inte rädsla och egoism får ta över utan istället empati, uppoffring och kärlek till varandra. Vi vill uppmuntra alla goda initiativ. Den Jesus som vi tror och följer pratade en del om detta, om att älska sin nästa som sig själv. Vi kan göra det tillsammans!

Men har kristen tro verkligen något att säga in i vår värld idag? Vi är ju högst partiska, men vi tror verkligen Jesustron är mer aktuell i Sverige än på många år. Vi är ju ett land som tänkt att vi klarar oss utan Gud. Men gör vi verkligen det?

Idag rullar en våg av osäkerhet och fruktan över vår värld. Länder stängs och världsekonomin krackelerar. Hela Bibeln är en bok som andas hopp och tro in i situationer när allting vacklar. Jesus som utger sig vara den sanna vägen till Livet, poängterar att han ger oss en frid som inte går att finna någon annanstans. ”Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.” (Johannes evangelium 14:27)

Kyrkan är inte byggnaderna, kyrkan det är vi vanliga människor i Skövde som hittat en tro och en grund att leva livet på i Jesustron. Du får självklart vara med du också! Vi vill att du ska veta att vi ber varje kväll kl 20:20 och att du gärna får vara med och be med oss där du är.

Vi ber för:

Stopp för smittspridningen

Personer i riskgrupper och de som arbetar inom vården

Framgång i arbetet med att ta fram vaccin

Vishet för vår regering och de myndigheter som fattar svåra beslut

Waldemar Sjögren - Pastor i Skogsrokyrkan

Simon Holst - Pastor i Pingstkyrkan

Katherine Wahlström - Pastor i Klippan Community

Erik Hallåsen - Pastor i Elimkyrkan

Anton Omnell - Pastor i Immanuelskyrkan

Birgitta Ekman - Kårledare i Frälsningarmén

Marek Gil - Präst i Katolska Kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel