– Ofattbart vad många ni är, skrek Kyle Johnson när han fick se de drygt 150 personer som väntade på honom i lokalen.

Det blev applåder, ramar, samtal och en verklig fest. Det här hade amerikanen drömt om länge. Det var helt enkelt en pusselbit som föll på plats i hans liv.

Och han tvekar inte en sekund över att han vill komma tillbaka.

Tuffa utmaningar

För att ta hem slutsegern hade han då klarat av tre tuffa utmaningar mot de medtävlare som fanns kvar. En form av Memory, där man skulle komma ihåg och ställa saker och ställa föremål i rätt ordning och en efter en slogs de ut.

De möttes också i en frågesport angående saker de hade upplevt för att slutligen Kyle Johnson och David Neslund i den stora finalen. I korthet kan man säga på att det började med en jakt på koder, nycklar och slutligen pusselbitar som skulle sättas ihop.

Kyle var snabbast och segern var ett faktum.

Mellanstadielärare

Kyle är en frikyrklig mellanstadielärare från Independence, Minnesota. Det är samma plats där hans svenska förfäder slog ner sina pålar och byggde sig ett nytt liv efter emigrationen från Sverige.

Han är också en kille som gillar äventyr och spenderar gärna mycket tid i naturen.

Förfädernas farm blev till salu för några år sedan och Kyle kunde inte se den hamna i någon utomståendes ägo, så därför köpte han den. Kyle ville till Sverige för att se landet som han trodde var det vackraste i hela världen.

Och han blev inte besviken.

Varken på landet eller på släktvinsten.

Klart är nog också att den här gruppen hunnit bli vänner under programserien och att det med stor sannolikhet blir återföreningar.

Men först väntade släkten på Knistad.