Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnohuset Tranan får årets Anna Lindh-pris i Skövde

Årets pris från Skövdes lokala Anna Lindh-kommitté går till kvinnohuset Tranan.

Priset delades ut på Rosa husets innergård i Skövde på måndagen den 15 juni. Representanter från Anna Lindh-kommittén Monica Green och Anita Andersson uppvaktade med diplom, en prissumma samt blommor till kvinnohuset Tranans verksamhetschef Elisabeth Hatting och ordförande Marie Ekman. 

Kvinnor och barn som lever med våldsamma män har alltid behov av stöd från omgivningen och även möjlighet till en tillflyktsort, vilket Tranan erbjuder.

Motiveringen löd: ”Med stort engagemang och visionen ett jämställt samhälle fritt från våld, gör Kvinnohuset Tranan livsviktiga insatser och värdefulla åtgärder för att stoppa, förebygga och motverka alla former av våld. Tranan ger ovärderligt stöd och skydd för kvinnor och barns som utsätts eller riskerar att utsättas för våld.”

Anna Lindh-kommittén i Skövde är partipolitisk obunden och har funnits i drygt 12 år. Prisutdelning skedde tidigare ut i samband med Anna Lindhs födelsedag den 19 juni. Sedan ett antal år tillbaka har priset delats i samband med Skövde kommuns nationaldagsfirande. Men i år var det som bekant inställt. 

Andra som fått priset tidigare år är bland annat Linda Johansson, Utväg, tjejjouren Elina, Kavelbrogymnasiets Tanzaniaprojekt, musikern Susanne Lindh, Clara Lindefors och Jenny Brusk på Högskolan i Skövde.