Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna utsatt för hemfridsbrott - okänd man bajsade utanför bostaden

En kvinna har anmält att hon utsatts för hemfridsbrott. En okänd man sov i loftgången utanför hennes bostad i Skövde och lämnade efter sig cigarettfimpar och avföring.

En kvinna har polisanmält att hon utsatts för hemfridsbrott och olaga intrång. Händelsen ska ha skett den 21 juli i anslutning till en lägenhet vid Rosa huset.

Sent på kvällen upptäckte kvinnan en man som låg och i loftgången utanför hennes bostad. Vid midnatt ska mannen ha ställt sig upp men utan att göra några försök att ta sig in i bostaden.

Morgonen därpå, när kvinnan gick ut på balkongen, såg hon spåren mannen hade lämnat efter sig; fimpar, en drickaflaska och avföring. Kvinnan tvingades städa upp efter mannen och det han lämnat efter sig samlade hon i påsar som ska ha överlämnats till polisen.

Hon ska också ha lämnat ett signalement.

Bostaden, som kvinnan tillfälligt bodde i, tillhör Skövde kommun men disponeras av Skövde konstmuseum och används som gästbostad.

Thomas Oldrell är konstchef och berättar att det i sommar har varit en del problem med människor som sökt sig till den öppna innergården och utfört sina behov.

– Jag kan inte svara på om det är praxis att Skövdeborna går dit av lust och nöd. Nu har vi kontaktat kommunens fastighetsavdelningen och bett att de ser över området. Jag tror någon form av avspärrning har satts upp.

Konstchefen tror inte att det fanns något uppsåt bakom mannens tilltag.

– Det har skapat obehag och det är obehagligt när man får okända människor så nära in på sig– människor som går över en integritetsgräns, säger han.

Rune Lindström driver galleri Lucifer vid Rosa huset och säger att de som har sin verksamhet där gärna skulle vilja se en högre grind med kodlås för att slippa att obehöriga tar sig in och uträttar sina behov.