Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturtipset för hemmasittare – från världen, Sverige och närområdet

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Ofrivillig hemmasittare i corona-tider? Här är tips om kulturupplevelser som går att ta del av från soffan.

Ett liv i isolering kan snabbt bli ganska torftigt.

I en serie artiklar ger kultur- och fritidsförvaltningen i Falköping tips om nya sätt att ta del av kultur när du vill, hemifrån soffan eller utomhus.

Det blandas tips från världen, från Sverige och från närområdet. Häng med!

Tips onsdag 8/4

Letar du något att göra med barnen när de är hemma under påsklovet? Prova geocaching! Geocaching passar alla som äger en smartphone. Man kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna. Intresserade kan sedan leta upp gömman, geocachen, och anteckna sig i loggboken. Ibland finns det lite ”bytessaker” i cachen, en vacker glaskula, en liten leksak eller liknande. Man kan ta ett föremål från cachen, men bara om man lämnar ett nytt föremål i utbyte. En bra riktlinje är att alltid lämna något av minst samma värde som det man tar. En jätterolig aktivitet för alla åldrar – ge dig ut i friska luften!

https://www.falkoping.se/karantankultur