Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturhustorget får nytt utseende – nu börjar arbetet som påverkar trafiken

Nu har arbetet med Kulturhustorget dragit igång. Murar ska rivas för att göra en plan yta där evenemang kan anordnas. – Jag tror att det kommer bli jättebra, säger platschef Anders Johansson.

Under måndagen påbörjades arbetet med det nya Kulturhustorget. Planen är att arbetet ska vara färdigt till juni 2020.

– Vi börjar stänga av delar av kulturhustorget i dag, sen påbörjar vi rivningen. Det kommer ha stor påverkan. Nu på onsdag stängs Stationsgatan i norrgående riktning. Det är bra om de som inte behöver köra där tar en annan väg. Det kommer att bli kö där, säger Anders Johansson, platschef på NCC.

Även kommunens gata- och natur-chef Daniel Lindh tror att arbetet kommer att bli bra. Också den sista biten, mot Stationsgatan, på Hertig Johans gata ska byggas om i samma stil som övriga gatan.

– Det kommer att docka stationen till resten av stan och det kommer bli en helhet på ett nytt sätt. I dag vet man inte riktigt var man ska gå när man kommer med tåget. Nu kommer det flyta ihop på ett bra sätt. Jag tror att det kommer bli lika bra som Hertig Johans torg, säger Daniel Lindh.

Miljöhuset kommer att byggas om så att soptunnor står under tak. Överlag kommer tillgängligheten att bli bättre, menar Anders Johansson.

– Glaskupolen ska bort så det kommer bli lätt att ställa dit en tillfällig scen och ha evenemang där. Det kommer också bli tydligare var entrén är, säger han.

Också restaurangen Sällskapet kommer att bygga en inglasad uteservering som är tänkt ska stå färdig lagom till nästa års säsong.