Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturhuset stöttade Musikhjälpen

Stickmaraton, musik i mängder och vernissage för en spännande utställning. Kulturhuset i Skövde sjöd på torsdagskvällen av aktiviteter till förmån för Musikhjälpen.

Kulturhuset i Skövde anordnade under torsdagskvällen Kulturhushjälpen, där insamlade medel går till Musikhjälpen, vars tema i år är Sex är inget vapen. Att ha en insamling till Musikhjälpen började 2014 på Kulturhuset, då med några insamlingsbössor på biblioteket. Sedan dess har det växt och nu är det andra året som hela huset är involverat på olika sätt.

– Det är viktigt, det är för en bra sak, sa Carolina Tholin på Stadsbiblioteket.

I år var det stickmaraton på Stadsbiblioteket där stickade alster såldes tillsammans med utgallrade böcker och LP-skivor till förmån för Musikhjälpen. Några av stickarna kom från stickgruppen Löpugglan i Skövde, som brukar ses var tredje vecka och sticka, och andra var tillresta från Mariestad och Tibro.

På Stadsteatern var det livemusik med framträdande av en lång rad artister och grupper, medan det var vernissage för Spela Petrics utställning på Konstmuseet under kvällen.

– Vi tänker lyssna på trevlig musik och ge ett bidrag, sa besökaren Torbjörn Friberg från Axvall.