Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultur på innergården under corona: Färre gäster på förbokade platser

TV-sända konstutställningar och konserter samt förbokning av ett begränsat antal platser. Det blir det när Kulturarbetarcentrum i Rosa Huset anpassar arrangemanget Kultur på innergården i coronatider.

Kulturarbetscentrum i Rosa Huset kommer att köra arrangemanget Kultur på innergården även sommaren 2020, men anpassa det efter rådande omständigheter. Nytt för i år är att man TV-sänder alla konstutställningar och konserter uppger man från KAC i ett pressmeddelande.

– Vi ställer inte in, vi ställer om och ställer ut konst och bjuder på musik precis som vanligt med premiär den 17 juni och finalen den 19 augusti. Vi anpassar självfallet arrangemanget så att det fungerar på ett säkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Ulf Nilsson, ordförande i Kulturarbetscentrum i pressmeddelandet.

Upplägget för Kultur på innergården är som tidigare år konstutställningar och musik med tillhörande mat. Skillnaden detta år är att man som gäst måste förboka sin plats varje vecka och antalet platser kommer att begränsas.

Separat ingångar

Andra specialåtgärder på grund av corona är att konstutställningarna i Sommargalleriet och Galleri Lilla Huset kommer att ha separata ingångar med reglerade insläpp.

En nyhet är också att man kommer att TV-sända Kultur på innergården på Öppen Kanal Skövde. Sändningarna inleds med att konstutställningarna visas under en inledande halvtimme. Därefter blir det två timmars livesändning från kvällskonserten.

– Det känns såklart jätteroligt att ställa om och fortsätta erbjuda konst, musik och mat på onsdagskvällarna i sommar också. Och att även utveckla vårt koncept och kunna erbjuda det via TV och webb så att man kan ta del av Kultur på innergården även på distans och utanför kommungränsen, säger Ulf Nilsson.