Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya ägare vill väcka liv i Husaren

Många har väntat och 2019 händer det. Anrika Husaren återuppstår med rustik inredning, Biff Väring och livemusik. – Jag ringde sonen till den ursprunglige ägaren och sa att jag inte köper stället om inte det gamla namnet följer med. Han tyckte att det var en rolig idé och vi har till och med hittat den gamla skylten i källaren, säger Michael Kasari.

Det blir nu mannen som grundade Mike’s Pub Michael Kasari och Lotta Larsson som kommer att driva den återuppståndna puben, i samma lokaler som Plateaux. Målet är att den ska öppna den första april.

– Det finns egentligen inte något nöjesställe för lite äldre publik i Skövde och vi tyckte att det saknades. Målet är att skapa ett ställe man kan komma hem till, inflikar Lotta Larsson.

Hon var själv med på den gamla Husaren-tiden och berättar målande om trivseln där.

– Vi tar till och med tillbaka den gamla menyn, med kycklingklubbor, pizzaslice och givetvis Biff Väring. Det kan också bli kompletteringar med några nya rätter, berättar Michael.

Livemusik

Det kommer inte längre att vara en nattklubb, utan tanken är att leta upp många av de band som spelade där förr.

– Det kan bli återföreningar och speciella teman. Vi kan tänka oss 80-talsrock, 90-talsrock, blues, jazz och pianobar, säger Lotta.

– Dessutom kommer givetvis att fortsätta med allsångskvällarna och after work på fredagarna. Det är koncept som vi verkligen tror på, konstaterar Michael.

Men de har även större planer.

– Om allt går som vi vill kommer vi en gång i halvåret att ha större artister av Europaklass. Då blir det förköp och bokningar, men lokalerna tar sammanlagt 2 000 personer.

1970-talsskylt

De nya ägarna har också hittat den rostiga skylten från öppningen 1970 nere i källaren och den kommer de givetvis att sätta upp.

Stilen på möblemanget kommer att vara rustik och de har också köpt in kyrkbänkar från Arvika som de ska anpassa till lokalen.

– Vi ska åka och hämta dem ganska snart, förklarar Lotta.

Designar lokalerna

Hon är konstnär och har stått för designen av de nya lokalerna och stilen kommer att kännas igen.

– Vi kommer även att ha ett minnesrum med saker från det gamla Husaren och är det någon har sådant hemma är det välkomna att höra av sig. Jag har även varit i kontakt med ett antal personer som har gamla pubsaker, säger Lotta.

Just nu använder hon nätterna till att skapa nya ritningar och vi får se ett antal av dem. Klart är att tidigare Husarenbesökare kommer att känna igen sig och det är dessutom väldigt många som har minnen därifrån.

Sport-tv

Det finns också en idé på att i en avgränsad del av lokalen sätta upp tv-apparater, så att besökare lugnare kvällar kan se på olika sportprogram.

Det gamla dartrummet kommer tillbaka och det finns också planer på att sätta in shuffleboard.

– Vi är fulla av idéer och nu hoppas vi att kunderna ska tycka att det är lika roligt och inspirerande som vi gör.

Privata fester

Lokalerna är stora och det kommer också att finnas möjlighet för företag eller privatpersoner att hyra enskilda delar.

– Det kan vara för fest eller andra saker som efterfrågas, då kan man få en egen bartender och sitta lite mer avskilt.

Bardelen på taket kommer med stor sannolikhet att göras om till ett VIP-område för speciella gäster, men först startar renoveringen på insidan.

På onsdagen började förvandlingen och snickarna fanns på plats.

– Tanken är inte att bygga om, utan att förändra stilen.

Målet är också att ägarduon själva ska arbeta i den nya puben.

– Jag tror på idén att de ansvariga måste finnas på plats. Sedan kan det handla om allt från att plocka undan disk, stå i baren eller att städa, menar Michael.

Hur skulle ni beskriva Husaren 2.0?

– Mysigt...

Läs om Plateaux försäljning