Eva Björk har fått mycket värme och positiv respons sedan hon tog initiativ till att arrangera en insamlingsgala till förmån för cancerdrabbade och deras familjer - även av artister när hon har ringt runt för att fråga om bokningar.

Jag har fått så fint bemötande från kända svenska artister, även om de redan har varit uppbokade i sommar, säger Björk.

Hon van vid artistbokningar sedan tidigare och siktar på att sommarens arrangemang ska bli Sveriges största cancergala utomhus

Ett av samtalen som Eva Björk ringde i december förra året gick till Miriam Bryants företrädare United Stage Artist AB.

Hon inledde med att förklara bakgrunden till galan och berättade om sin egen aggressiva bröstcancer. Därefter blev hon så otrevligt och nonchalant bemött att hon skrev om händelsen på sin egen facebook.

När hon frågade efter priset fick hon veta att det låg på några hundra tusen kronor. ”Hon är ju känd och det har gått bra i år (2016) .. Men hon tar inga sådana spelningar, fick jag till svar”, skriver Björk bland annat.

Eva Björk grät när hon hade lagt på luren.

Jag är inte förkyld. Jag har en dödlig sjukdom. Man behöver bara svara respektfullt.

Evas spontana tanke var att den dåliga attityden inte är någonting som Bryant själv står för.

När tidningen kontaktar samma person på United Stage Artist som Björk uppger att hon har pratat med, Dennis T Karlsson, reagerar han med bestörtning och undrar ”vad det var för en dåre” som hon hade pratat med.

Det kan inte vara någon hos oss, uppger Karlsson.

Hans kollega, Anders Larsson, är Miriam Bryants manager och återkommer till tidningen, men förnekar att hans kollega har haft samtal om Bryant med Eva Björk. Han får kontaktuppgifter och ringer till Björk. Under samtalet beklagar han enligt Björk det inträffade. Han ska också ha lovat att återkomma tanke på galan och eventuella artistbokningar.

Men vi hörde inget mer, säger Björk som är helt säker på att det var United Stage som hon pratade med i december.

Anders Larsson har inte heller velat förmedla en kommentar till tidningen, från Miriam Bryant själv.

Nu tittar arrangören av Cancergalan i kalkbrottet i sommar framåt. Patrik Isaksson och Doug Seegers är artister som redan är bokade och tusentals biljetter har sålts, trots att det är långt till sommaren.