Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftigt vinstlyft för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar ett rejält vinstlyft i samband med den tredje kvartalsrapporten. Rörelsevinsten steg med 90 procent jämfört med samma period föregående år till 3 492 miljoner kronor.

Omsättningen lyfte samtidigt med 14,2 procent till 64 827 miljoner kronor och totalt sålde man 166 878 bilar, en ökning med 7,7 procent.

"Tillväxten i omsättning, vinst och antalet sålda bilar kommer tack vare ett starkt sortiment av våra suv-modeller liksom kostnadsbesparingar i form av nedskärningar i linje med våra förväntningar", skriver vd:n Håkan Samuelsson i rapporten.

Framförallt skedde en ökning på den kinesiska marknaden med en ökning på 20 procent jämfört med samma period 2018. I Europa, upp 5,7 procent liksom USA, upp 3,8 procent, noteras lägre försäljningslyft.

Volvo Cars skriver i rapporten att det försäljningen främst lyft efter stor efterfrågan för S90-modellen som tillverkas i just Kina.