Uppgifterna bygger på ny statistik från Svensk Mäklarstatistik, som analyserats av Newsworthy och sammanställts i ett pressmeddelande.

Bland kommunerna i Västra Götalands län stiger priserna på villor i 17 av 23 kommuner. Störst var ökningen i Tjörn där priserna steg med 15 procent. I Ulricehamn däremot sjönk priserna med sju procent.

Sammanlagt såldes 80 villor i Skövde kommun mellan februari och april till ett genomsnittligt pris på 2,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 55 affärer vid den här tiden på året.

Priserna på bostadsrätter står i stort sett stilla i Skövde kommun. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan.

Bland kommunerna i Västra Götalands län sjunker priserna på bostadsrätter i åtta av 18 kommuner. Störst var minskningen i Skara där priserna sjönk med 10 procent. I Tidaholm däremot steg priserna med 23 procent.

Sammanlagt såldes 147 bostadsrätter i Skövde kommun mellan februari och april till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor. I fjol gjordes 132 affärer vid den här tiden på året.

Mellan februari och april noterades inga försäljningar av fritidshus i Skövde. I hela Västra Götaland såldes 117 fritidshus för i snitt 2,6 miljoner kronor.