Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig explosion vid Borås Tidning – polisen söker spår

Under natten till onsdag exploderade ett föremål och förstörde en entré där Borås Tidning och Stadsarkivet har sina lokaler. Kort senare hittades ett bombliknande föremål som en bombrobot fick hantera på platsen. – Det finns i nuläget ingen känd hotbild mot någon eller något i området, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, till TT.

För andra natten i rad har centrala Borås skakats av en detonation.

Vid midnatt, under natten till onsdagen, inträffade en explosion i ett trupphus där Borås Tidning och Stadsarkivet har sina lokaler.

Enligt BT hördes smällen inne på redaktionen och larmet ska ha aktiverats.

– Vi har ingen aktuell hotbild mot oss. Vi vet ju inte så mycket vi heller, så vi kan ju inte spekulera i det ena eller det andra, säger Stefan Ekelund, chefredaktör på Borås Tidning, till Expressen.

Föremålet hittades

På platsen låg glassplitter och det kändes doft av krutrök. I närheten av huset hittades sedan ytterligare ett misstänkt föremål. Det nationella bombskyddet kunde efter flera timmars arbete oskadliggöra objektet.

– Nu får vi analysera exakt vad bomben innehåller och se om vi kan hitta något dna eller annat spår, säger Peter Adlersson till TT.

Ingen person har kommit till skada.

Andra explosionen

Polisen har inlett en förundersökning om skadegörelse samt framkallande av fara för annan när det gäller smällen i trapphuset. En förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts angående föremålet som anträffades utomhus.

Ett dygn tidigare orsakades liknande materiell förödelse på en adress bara några kvarter österut i staden. Polisen tror att den smällen orsakades av en så kallad banger, smällare som är så kraftiga att de är förbjudna i Sverige.