Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Kommunen säger upp avtalet med Billingehus ägare

 
Billingeprojektet i Skövde
Visa alla artiklar

Skövde kommun tänker häva samarbetsavtalet med Host Billingehus i Skövde. – Vi är politiskt överens, säger Katarina Jonsson (M), kommunalråd.

Skövde kommun påbörjar beredning för att häva samarbetsavtalet med Host Billingehus i Skövde AB och Tribe hotel Billingehus AB. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Här har vi samlat flera artiklar om affären mellan Billingehus och Skövde kommun. Klicka här.

Representanter från samtliga partier i fullmäktige har träffats med anledning av det låsta läge Skövde kommun och Host Billingehus i Skövde AB befinner sig i kring samarbetsavtalet om utvecklingen av Billingen.

Sedan tidigare anser kommunen att Host befinner sig i väsentligt dröjsmål då de inte kommit igång med sina åtaganden enligt samarbetsavtalet och överenskommen detaljtidplan.

Efter mötet med samtliga partier är man också överens om att kommunen står fast vid att inte acceptera den reviderade kongresshall som Host har presenterat, då den har för stora avvikelser från principskissen i samarbetsavtalet.

Partierna har därför kommit fram till att man ska påbörja arbetet med att ta fram ett beslutsunderlag till kommunfullmäktige om att häva samarbetsavtalet.

– Vi är politiskt överens om att börja förbereda för en hävning genom att ta fram beslutsunderlag för fullmäktige. Om det inte framkommer alternativa lösningar som vi ser avsevärt förändrar förutsättningarna för utveckling av hotellet har vi för avsikt att genomföra hävningen, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.