Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen säger upp avtal – heltidstjänster blir norm

Ett nytt avtal ska leda till fler heltidstjänster inom vård och omsorg. Därför har ett lokalt kollektivavtal gällande årsarbetstid sagts upp. – Vi som arbetsgivare är överens med Kommunal om det här, säger Ulrica Johansson (C).

Ulrica Johansson är ordförande i kommunstyrelsens arbetsgivarutskott. Hon förklarar att syftet med förändringen är att öka jämställdheten och göra den kommunala vården mer attraktiv, skapa en bättre arbetsmiljö och möta det stora rekryteringsbehov som finns.

– För att lyckas kräver det ett annat sätt att arbeta med bemanningsplanering och schemaläggning.

Sveriges kommuner och landsting, SKL, och Kommunal har skrivit ett avtal om att heltidsarbete ska gälla som norm.

– Det är viktigt att vi erbjuder heltid. Men vi kommer inte kräva det av alla, säger Ulrica Johansson.

Ett annat skäl till att man sagt upp det nuvarande kollektivavtalet är att man inte känner att det fungerar fullt ut med årsarbetstid på alla arbetsplatser inom kommunen.

– Vi vill ha ett avtal som kan gälla och fungera för så många som möjligt. Schemaläggningar med långa arbetspass tror vi inte är hållbart i längden och vi vill inte slita ut vår personal. Sedan ska det även passa våra brukare.

"Verksamheten strävar efter bra schemaläggning där våra brukares behov är i fokus, men vill även ha hälsosamma scheman där medarbetare även framåt kommer att ha möjlighet att påverka", säger Sofia Myrman HR-chef i Skövdekommun i ett pressmeddelande.

Både Kommunal och arbetsgivaren ser ett behov av ett förändrat arbetssätt. Parterna har en pågående dialog om övergångsregler kopplat till bland annat hantering av semestertimmar och timbanker.

"Det arbetssätt som finns idag är inte helt förenligt med verksamheternas föränderliga behov och möjliggör heller inte den heltidsorganisation vi måste rigga för, säger Sofia Myrman. De som önskar arbeta heltid ska också få möjlighet att göra det.