Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen missnöjda med hotell Billingehus: ”Nu ställs samarbetet på sin spets”

 
Billingeprojektet i Skövde
Visa alla artiklar

Hotellägarna och kommunen står långt ifrån varandra när det gäller genomförandet av Billingeprojektet. – Bland annat har norrmännen presenterat en reviderad skiss på kongresshallen som kommunen inte accepterat, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M) till tidningen. Nu ska parterna mötas igen den 18 september.

– Då ska vi diskutera vilka möjliga vägval vi har för framtiden. Målsättningen är fortfarande att vi ska komma överens och genomföra projektet, säger Katarina Jonsson.

Kan du säga något om vilka vägval det handlar om?

– Det vill jag diskutera med norrmännen först, konstaterar kommunalrådet.

Tanken var från början att gemensamt utveckla destination Billingen Skövde och under 2015 påbörjades ett samarbete samarbetet med Host Billingehus. Frågan aktualiserades med anledning av att hotellägarna höll på att ställa om Billingehus till asylboende.

2016 undertecknades ett samarbetsavtal i vilket det framgår kommunens respektive Host åtagande, samt att investeringar ska ske växelvis.

Inte nöjd

I slutet av juni i år meddelade Skövde kommun att man fört dialog med Host Billingehus i Skövde AB angående att kommunen inte ansåg att hotellbolaget påbörjat sina åtaganden i tid och på ett tillfredsställande sätt. I dialogen begärde kommunen att Host senast den 31 augusti skulle återkomma med förslag till en tidplan och ambitionsnivå som överensstämmer med samarbetsavtalet.

– Vi kan nu konstatera att Host förslag fortfarande inte överensstämmer med tidplanen.

Nytt möte 18 september

Detta framfördes till ägarna vid ett möte mellan Asmund Haare och Katarina Jonsson under onsdagen. Host har nu fått till den 18 september på sig att möta upp kommunens krav, då ska parterna diskutera samarbetsavtalet och alternativa vägar framåt.

– Vi kan konstatera att vi står långt ifrån varandra och det innebär att överenskommelsen ställs på sin spets. Nu inväntar vi vad som händer den 18 september och först därefter kan vi ge några besked om fortsättningen, säger Katarina Jonsson.

Hon poängterar att satsningen är viktig för Skövde och hela Skaraborg.