Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klassiska O'boy-paketen försvinner från butikshyllorna: ”Förändras hela tiden”

Chokladdrycken O'boy ska bli mer klimatsmart. Då försvinner det klassiska O'boy-paketet för gott. – Förpackningen förändras hela tiden och det kommer nog bli bra med den nya förpackningen, säger presskontakt Kristin Åkerlund till Expressen.

O'boy lanserades i Sverige på 1960-talet och har sedan dess varit en populär chokladdryck i svenskarnas hem. Pulvret har sålts i flera olika förpackningar genom åren, men den mest klassiska måste vara den rektangulära blåröda lådan.

Men nu har företaget bestämt sig för att bli mer klimatsmarta.

Det betyder att den traditionella förpackningen nästa vecka tas bort från butikernas sortiment – och ersätts av en påse i miljövänlig plast med zip-funktion, något som norska Børsen tidigare har rapporterat om.

– Den är klimatsmartare, helt enkelt, vad gäller plast och material överlag, säger Kristin Åkerlund, presskontakt för O'boy i Sverige, till Expressen.

Företaget räknar med att de svenska chokladtörstiga kunderna inte kommer rasa över förändringen. Receptet kommer att förbli detsamma.

– Förpackningar förändras hela tiden och det kommer nog bli bra med den nya förpackningen, säger Kristin Åkerlund.