SMHI har utfärdat en klass 1-varning för hela Västra Götaland utom Sjuhäradstrakten. Det förväntas blåsa vindbyar upp till 21 m/sek.

– I eftermiddag räknar vi med att de riktigt hårda vindbyarna kommer, men redan under natten och nu under morgonen blåser det ganska mycket, säger Henrik Reimer på SMHI.

Vid lunchtid på söndagen uppgav Trafikverket att tågtrafiken mellan Borås–Herrljunga–Uddevalla har störningar. Det ska ha blåst ner ett träd över en kontaktledning och det är just nu stopp i tågtrafiken mellan Grästorp och Vargön.

Trafikverket hänvisar resenärerna till sitt tågbolag för mer information.

Under natten och morgonen har träd fallit över flera vägbanor i länet, bland annat i Vedumstrakten.

– Vi var där och sågade upp trädet och tog bort det, så att trafiken kunde passera, säger Anders Larsson, styrkeledare på räddningstjänsten.

Höstväder

Även nästa veckas väder kommer att präglas av höstrusk.

– Det kommer vara lite av det lågtrycksbetonade vädret och blåsigt i början av nästa vecka också. Det är ett lågtryck i norra Sverige som ger det här vädret. Ikväll kan solen titta fram i södra Sverige så hittar man lä någonstans kan det nog bli riktigt trevligt, men prognosen är att det ska vara fortsatt blåsigt, säger Henrik Reimer.