Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med ny bygg- och arbetsledarutbildning: ”Efterfrågan är mycket stor”

Nu kan man läsa till bygg- och arbetsledare på Yrkeshögskolan i Skövde. Under våren går det att söka till den tvååriga utbildningen som börjar till hösten.

Den tvååriga utbildningen består både av teoretiska kurser och praktik ute i branschen. På schemat finns ämnen som anläggningsteknik och infrastruktur, byggfysik, byggprocessen, digitalisering i byggbranschen och hållbarhet i byggbranschen, men även branschspecifik juridik, kvalitet, miljö och arbetsmiljö samt ledarskap. Vid varje intagning kommer det att finnas plats för 20 deltagare.

Från branschen, som efterfrågat utbildningen konstateras det att den är efterlängtad.

– Branschen är på stor tillväxt. Med tanke på hur många byggprojekt som är planerade att ske i Skaraborg framöver behöver vi många nyutbildade arbetsledare i flera år framåt, kommenterar Maria Skoog, verksamhetschef på branschorganisationen Sveriges Byggindustrier i Skaraborg i ett pressmeddelande.

För att komma in på utbildningen krävs såväl teoretiska förkunskaper i matematik upp till en fastställd nivå. Dessutom är arbetslivserfarenhet från teknikyrken alternativt arbetsledande ställning i en annan bransch en förutsättning för att kunna tillgodogöra sig flera av utbildningens kurser uppges det i pressmeddelandet.

Efter genomgången utbildning finns möjlighet att söka jobb både hos entreprenörer och byggherrar i Skaraborg, men även i andra delar av landet påpekar Skoog vidare. Bland de yrken man får kompetens för nämns arbetsledare, platschef, kalkylator, produktionsledare och projektledare inom bygg och anläggning.

– Det en mycket stor glädje för oss i byggbranschen i Skaraborg att utbildningen beviljats och startar i höst, konstaterar Maria Skoog.