Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: I helgen öppnar isbanan på Billingen för allmänheten igen

I helgen öppnar isbanan på Billingen för allmänhetens åkning igen. Skövde Bandy och Skövde kommun har kommit överens om att kunna öppna igen.
– Vi har satt en maxgräns på 300 personer, 20 kvadratmeter per person, säger Arne Lorentzon, ordförande i Skövde Bandy.

I början av januari stängde isbanan på Billingen för allmänheten tillfälligt på grund av trängsel, när många från hela Skaraborg sökte sig till isen samtidigt.

Nu har Skövde bandy och Skövde kommun beslutat att det går att öppna igen för allmänhetens åkning. Nu i helgen, 16 och 17 januari blir det kvällsåkning.

– Vi ska försöka öppna coronasäkert igen. Det är roligt om folk åker, det är det som är meningen, säger Arne Lorentzon, ordförande i Skövde Bandy.

För att minska risken för trängsel införs nu ett maxantal på isen, 300 personer som mest. Det innebär att varje person har 20 kvadratmeter var.

– Vi tror inte det blir samma anstormning, nu finns det fler aktiviteter med skidspår, pulkabackar och fler isar. Det brukar inte vara fler än 300 som åker.

Vid isbanan finns en webbkamera uppsatt så det går att kontrollera så inte för många är på isen samtidigt.

Nästa vecka kommer isbanan att ha öppet för allmänhetens åkning på sena onsdagkvällar och söndagar. Det kan också tillkomma sporadiska öppettider, beroende på hur bokad isen för Skövde Bandy och andra föreningars träningar. Information om öppettider finns på Skövde Bandys hemsida.

– Även Skövde IK och konståkningen tränar på isen, det är mer tryck på isen och vi vill låta dem åka, säger Arne Lorentzon.

Samtidigt har byggandet av det nya bandytaket inletts, vilket gör att isbanans omgivning är en byggarbetsplats. Det innebär begränsningar, rekommendationen är att parkera på stora Billingehusparkeringen och gå till isen. Även läktarna är avstängda på grund av grävarbeten, så ombyte till skridskor sker vid snövallar vid isen.