Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Matfestivalen ställs in

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Matfestivalen i Skövde 2020 kommer tyvärr att ställas in. Eftersom det fortfarande råder förbud på allmänna sammankomster över 50 personer finns det ingen möjlighet att genomföra årets matfestival och beslutet kan inte vänta längre uppger Next Skövde i ett pressmeddelande.

Matfestivalen i Skövde har genomförts 30 år i rad, men i år blir det alltså ett brott i den tidslinjen. De restriktioner som finns kring allmänna sammankomster till följd av coronapandemin gör det omöjligt att genomföra årets Matfestival i Skövde. Därför har styrelsen i Next Skövde tvingats fatta det tråkiga beslutet att ställa in årets upplaga av Matfestivalen i Skövde.

– Vi har skjutit på beslutet så långt det går, men nu kan vi inte vänta längre. Därför finns det i dagsläget tyvärr ingen annan möjlighet än att ställa in, säger Mats Olsson, vd på Next Skövde i pressmeddelandet.

Det är många som är involverade i en matfestival och det ska fram tillstånd, bilagor, artistbokningar, tältbyggen, menyer, scenbygge med mera. För att evenemanget ska vara möjligt att genomföra måste arbetet starta upp senast i början av juni.

– Förutom alla besökare som nu går miste om året Matfestival drabbas självklart de krögare och producenter som skulle ha deltagit hårt, liksom alla artister och underleverantörer. Därför försöker vi nu hitta alternativ som kan stötta dessa grupper, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Next Skövde har beslutat att använda de avsatta medlen för Matfestivalen för motsvarande ändamål och undersöker nu möjligheten till att t.ex. genomföra någon form av krögarveckor. Beroende på när restriktionerna släpps diskuteras också någon annan form av stadsfest vid ett senare tillfälle.