Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Han blir ny förbundsdirektör för Skaraborgs kommuner

Kristofer Svensson är idag kommunchef i Mariestads kommun. Nu är det klart att han blir ny förbundsdirektör i Skaraborgs kommunalförbund, en tjänst han tillträder den 1 mars.

Kristofer Svensson, 46 år, är uppväxt i Skara och har en examen inom nationalekonomi. Han har arbetat på Sveriges kommuner och regionen och har haft flera chefsroller i Mariestads kommun, de senaste fyra åren som kommunchef.

Efter flera uppdrag på Skaraborgsnivå, som ordförande för Business Region Skaraborg, blir han nu ny förbundsdirektör för Skaraborgs kommunalförbund.

– Det är fantastiskt roligt att få erbjudandet om att axla rollen som förbundsdirektör för Skaraborgs Kommunalförbund. Skaraborg är en fantastisk plats med enorm potential och jag vill bidra till den fortsatta utvecklingen, säger Kristofer Svenson i ett pressmeddelande.

Rekryteringsarbetet av ny förbundsdirektör har letts av presidiet för Skaraborgs Kommunalförbund som består av Katarina Jonsson (M), Jonas Sundström (S), Anna-Karin Skatt (S) och Johan Abrahamsson (M).

Kristofer Svensson efterträder Jan Malmgren som inom kort tillträder som vd för Stiftelsen Läckö Slott.

Läs mer: Thelin rycker in som förbundsdirektör: "Jätteroligt uppdrag!"