Annons
Vidare till skovdenyheter.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Distansundervisning även på hösten för årskurs 2 och 3 på Västerhöjd

Från och med imorgon 19/8 kommer årskurs 2 och 3 på Västerhöjd turas om att studera på distans. Detta efter trängsel i kollektivtrafiken redan första skoldagen.
Årskurs 1 på Västerhöjd samt alla på Kavelbro kommer däremot få ha undervisning på plats.

Igår var det första skoldagen för de två gymnasieskolorna inom Gymnasium Skövde. Inför skolstarten är reglerna tydliga från myndighetshåll, eleverna ska få sin undervisning men det får inte förekomma trängsel i matsalar och kollektivtrafik. Finns det risk för det kan skolans rektor besluta om distansundervisning.

Läs mer: Gymnasium Skövde redo att ta emot elever: "Betyder anpassningar"

Redan första skoldagen insåg man att man behövde ta ett beslut om distansundervisning för att hjälpa till glesa ut antalet resenärer i kollektivtrafiken. Då började två tredjedelar av eleverna sin hösttermin och redan då gick det att se att belastningen på kollektivtrafiken riskerade bli hög.

— Vi har varit beredda att snabbt ställa om ifall det skulle visa sig att situationen blev för ansträngd för kollektivtrafiken. Vi har kontinuerlig kontakt med Nobina och följer läget och som det såg ut under gårdagen bedömer vi att vi behöver fatta det här beslutet nu, säger Bengt Stenhammar, avdelningschef gymnasium Skövde, i ett pressmeddelande.

Från och med onsdag 19/8 kommer årskurs 2 och 3 att växelvis studera på distans. För årskurs 1 bedrivs undervisningen på plats. Årskurs 3 börjar med distansundervisning från och med onsdag 19/8 och fortsatt hela vecka 35. Därefter kommer årskurs 2 att ha distansundervisning vecka 36 och då är årskurs tre på plats i skolan.

Sedan turas årskurserna om att ha distansundervisning varannan vecka, udda veckor för årskurs 3 och jämna veckor för årskurs 2. Beslutet gäller till 1/11. Då utvärderas behovet och nytt beslut fattas.

Beslutet om distansundervisning gäller enbart Västerhöjd och inte Kavelbro. Gymnasium Skövdes bedömning är att det är en tillräcklig minskning av resenärer i dagsläget om elever vid Västerhöjd turas om att stanna hemma.